Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Ihmiset, joita ei ole

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Suomalainen pintakiilto ja kaksinaismoralismi. 2 345 lukijaa, joista 516 eli 22% on antanut arvosanan (7).

Ihmiset, joita ei ole

Tällä viikolla suomalainen poliitikko esitti oman käsityksensä siitä, miten ulkomaalaisten suorittama rahan kerjääminen saadaan Suomessa loppumaan: Kukaan ei lahjoita heille rahaa, niin kerjääminen loppuu parissa viikossa. Kun sitä ajattelee pikaisesti, niin sehän on todella hyvä ajatus! Kävellään niiden ohi, niin ne lakkaavat olemasta ja menevät jonnekin muualle. Poissa silmistä ja poissa mielestä! Meillä on tässä maassa riittävästi omia ongelmia. Riittävästi maton alle lakaistavia roskia omasta takaa.

Tosiasiassa mietin, että minne ne ihmiset menevät. Miltä tuntuu olla koko elämänsä ajan äärimmäisen köyhä ja tuntea olevansa liikaa joka paikassa? Minulla ei ole tarjottavana vaihtoehtoista ratkaisua kyseisen poliitikon ehdotukselle, mutta minusta hänenkin ehdotuksensa vaikuttaa äärimmäisen kovalta ja kylmältä. Eikö niille ihmisille voisi tarjota edes lämmintä oleskelutilaa ja ruokaa siksi aikaa, kun he viipyvät Suomessa.

Köyhien, kerjuulle tulevien ulkomaalaisten silmissä vaikutamme varmaankin rikkailta, onnellisilta ja hyvinvoivilta. Heillä ei ole aavistustakaan siitä, että myös suomalaisen hyvinvoinnin ja kasvoille liimatun tekohymyn takana piilee paljon pahoinvointia, jota ei näytetä ulkopuolisille. Raha ja omaisuus on sitä, josta taistellaan ja jota arvostetaan. Mitä siitä, jos joku toinen jää vähemmälle. Perheet rikkoutuvat. Lapsista ja omaisuudesta, jotka on aikoinaan hankittu yhteismielin ja rakkaudella, taistellaan myöhemmin lakitupia myöten. On päihde- ja huumeongelmia. Ihmissuhteissa hymyillään ja mielistellään edessä päin. Takana päin käytetään likaisiakin keinoja vetää matto pois toistensa jalkojen alta.

Monet miehet esineellistävät naisia. Paras nainen on sellainen, joka on kaunis ja hoikka – mutta muodokas – ja pitää suunsa kiinni silloin, kun miehet puhuvat keskenään. Naistenlehdet tuputtavat lisää kauneusihanteita ja mielikuvia siitä, millainen naisen tulee olla. Naiset pyrkivät ylläpitämään ulkonäköään vielä silloinkin, kun se alkaa olla jo vähän epätoivoista. Siihen on tarjolla lukuisia hyber-kalliita kosmetiikka-teollisuuden tarjoamia tuotteita selluliittivoiteista ryppyvoiteisiin ja peittäviin meikkivoide-puutereihin – jotka auttavat aikansa. Sen jälkeen on pakko toivoa, että pärjää hyvällä huumorintajulla.   

Onkohan meissä kaikissa synnynnäistä poliitikkoa?

-Da Dam, 30.5.2010

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 7 kommenttia
Kommentit
#13566

Minun mielestä kerjäläisille ei pidä antaa rahaa, koska suurin osa heistä on huijareita. Keroonpa yhden mummolleni sattuneen tapauksen, joka on hyvin kuvaava:

Kerran mummoni ovelle tuli yksi romanialainen kerjäläinen ja pyysi rahaa, voidakseen istaa lapselleen maitoa. Mummoni sanoi, että ei anna rahaa, mutta antaa sitä maitoa ja toi maidoa. Kyseinen romani suuttui ihan hirveästi ja se maito löytyi myöhemmin heitettynä ojaan. Enpä usko, että oikeasti apua tarvinnut olisi toiminut näin.

Köyhien auttaminen onnistuu minun mielestä parhaiten hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta.

-mä, 30.5.2010

#13567

Ihmiskauppa kuin ihmiskauppa. Tasapuolisuuden nimissä almun antaminen kerjäläiselle pitää kriminalisoida! Todistusvatuu siitä, oliko kerjäläinen ihmiskaupan uhri vai 'freelancer' jääköön almun antajalle!

-Rape, 30.5.2010

#13568

Kerjäläinen on piikki sosiaalidemokraatin perseessä. Hyväntekeväisyys on hyvinvointiyhteiskunnan kilpailija. Se rapauttaa yksilön veronmaksuhalun. Se rikkoo illuusion että yhteiskunta muka huolehtii, ettemme olekaan oman onnemme seppiä, eikä meidän koskaan, milloinkaan tule ajatella muuten kuin virallisen totuuden mukaisesti.

-w, 30.5.2010

#13569

Lisäsin artikkeliin kuvan. Artikkelia kirjoittaessani tarkoitin viimeisellä lauseella: “Onkohan meissä kaikissa synnynnäistä poliitikkoa?” artikkelissa luettelemiani meidän tavallisten ihmisten ominaisuuksia, mutta tajusin illalla, että joku voi vahingossa yhdistää ainakin osan niistä kyseisen poliitikon ominaisuuksiksi – ja nauroin.

Niin hyvää satiirista oivalluskykyä minulla ei kuitenkaan ollut artikkelia kirjoittaessani.

-Da Dam, 31.5.2010

#13570

Tarkoitin siis edellisellä kommentillani, että en halua arvostella Matti Vanhasen ominaisuuksia tai luoda mielikuvaa, että hänellä on artikkelissa kuvattuja piirteitä. Arvostelin kuitenkin hänen julkisesti esittämäänsä mielipidettä siitä, miten esim. ulkomaalaisten kaduilla tapahtuva kerjääminen saadaan hänen mielestään loppumaan.

Minusta julkisuuden henkilöä, varsinkaan poliitikkoa, ei yleensäkään pitäisi arvostella ominaisuuksiensa tai elämäntapansa vuoksi, vaan mielipiteiden. Ei varsinkaan, jos on itse yksityishenkilö. Lehdistön vapaus on sitten toinen juttu ja sitä on laajasti käytettykin.

-Da Dam, 31.5.2010

#13584

Kuka maksaa kerjäläisten matkat tänne? Niilläkin rahoilla voisi ostaa maitoa, joka on Romaniassa paljon halvempaakin.

EU:n ei ylipäätään pitäisi kelpuuttaa jäsenikseen kehitysmaita, joiden ongelmat me sitten joudumme ratkaisemaan ja joiden talousremontit me maksamme.

-Julli, 3.6.2010

#13591

Päivän paradoksit:

1. Nainen lentää Romaniasta Suomeen asti kerjäämään, saadakseen parhaimmillaan viisikymmentä senttiä ja pahimmillaan joku räkäsee kuppiin. Kaikkihan tietää, että helsinkiläinen ei anna rahaa kuin hyville katusoittajille tai Punaisen Ristin kerääjille. Vai tietääkö?

2. Sama nainen anoo turvapaikkaa. Romania sattuu olemaan EU:n jäsen. Kuka näkee virheen tässä kuvassa?

Kaikista Suomen eri vähemmistöryhmiin kuuluvista ihmisistä joita olen tavannut elämäni aikana olen tavannut sekä hyviä että paskoja ihmisiä. Sehän on elämää. Suhtaudun yleensä ihmisiin avoimesti, mutta olen tavannut tasan yhden romanin, josta pidin. Pojan nimi oli Samuli ja hän opetti meille hauskoja lauluja. Poika oli minun ystäväni. Päiväkodissa. Siitä lähtien, suoraan sanottuna, kaikki tapaamani romanit ovat olleet ylimielisiä paskoja. Rasismi syntyy huonoista kokemuksista tai kaikkien kokemuksien puutteista. Voitte sanoa minua rasistiksi ja poistaa kommenttini, mutta se ei muuta totuutta. Käsitykseni romaneista, niin suomalaisista kuin romanialaisistakin on vinoutunut, ja suhtaudun jokaiseen vastedes tapaamaani romaniin lähtökohtaisen vihamielisesti ja epäluuloisesti. Lisäksi minunkin mielestäni tuo kerjääminen on organisoitua toimintaa. Kuka muuten kirjoittaa noiden “kielitaidottomien” naisten kyltit Helsingissä?

-Haanas, 5.6.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.