Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Leijonien käyttäytyminen

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Urheilijoiden esikuva vs. suomalaisten muusikoiden esikuva yleisessä mediassa. 3 595 lukijaa, joista 536 eli 15% on antanut arvosanan (7+).

Leijonien käyttäytyminen

Iltapäivälehdet ja jopa Lintukodon kysymys luotaa urheilijoiden olemusta kansan edessä. Kysymys kuuluu: Miksi Suomelle mainetta tuoneet instanssit esim. Suomen jääkiekon maajoukkue, Lordi, Nightwish yms. ovat eriarvoisessa asemassa. Miksi se on coolia, jos hevari juo jägermeisteria, mutta urheilijan tulee olla, kuten katolisenkirkon piispa. Aina kaunis ja hyvä, jos media on paikalla ... tosin sekin on jo romuttunut heidän skandaaleissaan.

Urheilija edustaa nykyäänkin jotain 1950-luvun nationalista ihannekuvaa, vaikka kyseessä on samat jätkät/tai naiset. Ei esim. Nightwish voi vetää keikkaa, jos kaikki on ihan turpeessa ... samoin urheilijat. Kun kiertue tai mm-kisat loppuvat (varsinkin näin), taitaa tunteet olla samoja. Joko vuoden tai muutaman viikon paine hellittää ... eli sen jälkeen jokainen on oikeutettu taplaamaan tyylillään, koska vastuu kaverista ja joukkueesta eli bändistä loppuu.

Ei olla tekopyhiä.

Jappe

-Jappe, 20.5.2011

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 8 kommenttia
Kommentit
#14000

Leijonien lisäksi ainoa, jonka olen sattunut näkemään kännissä TV:ssä on Vesa Keskinen.

Hmm.

Saahan sitä juhlia, mutta kaikelle on oma aikansa ja paikkansa...

-Rosa, 20.5.2011

#14002

Ylipäänsä koko sirkus on naurettava jos sitä pitää alkaa ruotimaan. Miksei tiimi sais muka vetää perseitä niiku muutkin?

-Sexologi, 24.5.2011

#14003

Rosa, 20.5.2011 :

Eikö jääkiekon MM-kulta 16 vuoden tauon jälkeen ole muka oikea paikka ja aika Leijonille juhlia? Kyllä minun mielestäni. Eihän sinuakaan voi moittia jonkun itselle todella hienon asian iloitsemisesta. Jos toisten juhliminen häiritsee, niin esim. telkkarissa on on sellanen kiva juttu kun virtanappula, josta sen saamenemään pimeeks ja hiljaseks.

-Roudatar, 26.5.2011

#14004

Erona Nightwishiin ynnä muihin muusikoihin ja tietenkin Vesa Keskiseen on se, että näiden matkaa ei ole turvaamassa Puolustusvoimien Hornetit (mikä oli muutenkin typeryyden huippu) ja tasavallan presidentti ei tule luultavasti onnittelemaan heitä hyvästä suorituksesta.

Toivoin, että leijonilla olisi ollut sen verran tilannetajua. Eihän Linnan juhliinkaan tulla kännissä eikä valtiopäivien päättäjäisissä kansanedustajat juhlista istuntokautta vetämällä räkäkännit.

Mutta täytyy muistaa, että suurin osa leijonista käyttäytyi asiallisesti.

-Xerxes, 26.5.2011

#14005

Syytämmekö leijonia vai toimittajia ? Molempia varmaan kannattaa sopivasti syyttää. Leijonat tiesivät joutuvansa huomion keskipisteiksi. Toimittajat olisivat voineet antaa tietyn yksityisyyden ja olla varovaisempia. ehkä.

-dsgf, 29.5.2011

#14008

Toinen kysymys on, että miksi tuo jääkiekko on noin yliarvostettua? YLE:n suurin menoerä menee urheiluun, joka taas maksatetaan koko kansalla tv-lupamaksuissa. Miksi esimerkiksi jostain mielenkiintoisemmasta teknisestä ja älyä vaativasta lajista tehdä yhtä suurta numeroa? Vai meneeköhän tämä taas sen piikkiin, että tv:llä halutaan tyhmentää kansaa, jotta oikeisiin ongelmiin ei kiinnitettäisi huomiota.. Tästä voisi joku kirjoittaa agoraan paljon teräviä mielipiteitä sisältävän artikkelin, niin syntyisi keskustelua.

-Lumet, 9.6.2011

#14009

Jep, kirjoitin yleisesti lähinnä yhteiskunnallisesti. Xerxesin tekstiin viitaten media on hienotunteisempi 6.12. TV:n lähetys loppuu, kun “juhlat” alkavat. Tätä on Hornetien suhteen äärimmäisen vaikea verrata niihin muusikoihin, jotka nostavat Suomea kartalle. Kuitenkin urheilua pidetään (oikeuden käynnistä) huolimatta puhtaan Suomen aarteena, jonka pohjalla on 1950-1980 lukujen nationalismi. En ole kuullut tai lukenut, että esim. Nightwishin Made in Hong Kong olisi aiheuttanut kuohuntaa ... vaikka yksi kansallissankarimme sammuu ko. DVD:ssä.

Ilmeisesti tämä kuuluu suomalaiseen mentaliteettiin, ja toisaalta hyvä niin jos ei tehdä hyttysestä sinivalasta. Suomi hävisi just noin 100-0 Ruotsille futiksessa ja Ruotsin lehdistö näytti meille takamusta. Häpeäisin jos Suomen lehdistö oli käyttäytynyt samoin.

Myönnän, että edustustehtävässä oleva ihminen ei saa olla päihteissä. Seuraava kisa, kun voitetaan -> ehdotan välipäivää ja sitten vasta halamaan pressaa.

-Jappe, 9.6.2011

#14079

Suomipojat ovat aina omien isiensä poikia ja tyttöjä. Arvostella voi, ja hah, sehän on helppoa... Mutta ne teot, niitä ei tehdä ilman kovaa työtä.

Vetskut, hiihtäjät, kiekkoilijat ovat tiimityöntekijöitä. Ilman heitä meillä ei olisi mitä arvostella. Itse olen alkoholisti. En ylpeä siitä, mutta en hypi toisten historiaa tekevien silmille omien heikkouksieni takia, enkä vuoksi.

-Mikko Än, 6.10.2011

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.