Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Luopio Steve Jobs

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 3/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Raha tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Juuri edesmennyttä Steve Jobsia on julittu kuin suurta sankaria. Kaikki kunnia Jobsille ihmisenä. Uransa hän teki kuitenkin aikuisille tarkoitettujen elektronisten lelujen kauppiaana, ei suinkaan oletettuna ihmiskunnan suurmiehenä. 2 226 lukijaa, joista 467 eli 21% on antanut arvosanan (7).

Luopio Steve Jobs

Steve Jobsin kuolema herätti maailmalla ennenkuulumattoman palvonnan aallon. Suuri, humaani mies oli poissa. Mutta voiinemme toki kysyä, mitä Jobs on tämän huomion eteen tehnyt.

Jobs oli epäilemättä erittäin tehokas bisnesmies. Toisaalta sitä, että dollareiden taikomista pidetään suurena hyveenä, kertoo jotain aikamme älyllisestä ilmastosta. Varsinkin kun Jobs teki rahansa iPadin kaltaisilla aikuisille tarkoitetuilla leluilla.

Neuvostoliitossakin palkittiin työn sankareita. Mainitsen tämän sinänsä ihannoimatta mitenkään neuvostojärjestelmää. Mutta nämä palkitut tekivät sentään oikeata työtä, tuottivat oikeasti tarpeellisia esineitä. Toisin kuin tyhjiä mielikuvia markkinoinut Jobs.

Saattaahan se olla, että Jobs oli humaani ihminen kotioloissa. Talouselämän alueella hän oli kuitenkin ensisijaisesti liikemies, joka tavoitteli omaa voittoa. Tässä suhteessa vaikkapa Applen kiinalaisten työntekijöiden huono kohteli ei häntä liikuttanut.

Annettakoon ansio niille, joille se kuuluu. Miksei vaikkapa taitaville poliitikoille, jos niikseen tulee. Mutta Jobsin kaltaisten hahmojen ihannointi kertoo jotain vain siitä, kuinka kieroutunut oman aikamme ilmapiiri lopultakin on.

-HepsKukkuu, 10.11.2011

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Raha tai muista aiheista.