Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Vanha rouva Skrofin päivä

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 32/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kulttuuri tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Parin lauseen mittainen tiivistelmä 2 213 lukijaa, joista 591 eli 27% on antanut arvosanan (7).

Vanha rouva Skrofin päivä

Vanha rouva Skrofin noin kolme vuotta vanha Ella-niminen tyttölapsi oli menossa naimisiin vastasyntyneen Jonas-pojan kanssa kolmen päivän kuluttua Helsingin Tuomiokirkossa. Häihin oli kutsuttu molempien hääparin suuret suvut joten häät olivat todella suuret niin että noin koko Senaatintorille joudutaan tuomaan lisäpenkkejä koska lähes 300 sadan hengen tuomiokirkkoon ei sovi kaikkea häävieraita joten osan heistä täytyy istua ulkona seuraamassa häitä suuren kuvaruudun kautta. Vieraita on niin paljon että jopa Senaatintorin kulmiin, Valtioneuvoston portaille ja Yliopiston portaille tulee lisäpenkki rivistöjä. Koko aukio olisi täynnä häävieraita. Juhlien vanhin jäsen olisi rouva Skrofin noin 1000-vuotias vanha isoäiti joka oli juuri muuttanut palvelutalosta omaan 12 huoneiston taloon keskelle Töölöä.

Rouva Skrofin vanhemmat olivat muuttaneet jo kauan sitten Joulusaarille jossa he pitävät verkkokauppaa joka myy saippuakuplia. Rouva Skrofin omat vanhemmat seuraisivat häitä internetin välityksen kautta Joulusaarilta käsin.

Rouva Skrofin kolmikymppinen aviomies toimisi pappina. Hän vihkisi kolmevuotiaan Ella-tytön ja vastasyntyneen Jonas- pojan mieheksi ja vaimoksi. Isänä se olisi hänen pappisuransa koko kohta.

Hän on ollut pappina vain kolmisen viikkoa ja ollut jo siunaamassa viittäkymmentä vainajaa hautaan kahden viikon aikana.

Tänään on se päivä jolloin rouva Skrof käy Kapkaupungissa parturissa jossa hän käy kerran viikossa raitiovaunulla. Matka hänen Kruununhaan asunnosta Kapkaupungissa sijaitsevaan parturin liikeeseen on noin 5 kilometriä. Kapkaupungin esikaupungissa on ollut hänen parturinsa jo viidenkymmenen vuoden ajan.

Rouva Skrof valmistaa itselleen aamupalaa. Tänään hän syö aamiaiseksi paahdettua sushia ja paistettua osterimunakasta. Juomaksi hän juo kuumaa samppanjaa . Hänellä on edessä vielä aamu kylpy jonka hän nauttii kotitalonsa kattoterassilla jonne on katettu iso kolmion muotoinen kylpyamme joka on täytetty höyryävällä oluella.

Aamiaisen jälkeen rouva Skrof riisuutuu ja pistää kylpytakin ylle ja ajaa hissillä kattoterassille jonne olutkylpy on katettu. Peseydyttyä rouva Skrof palaa huoneistoonsa ja pukeutuu vihreisiin golf housuin ja vaaleanpunaiseen miesten smokkiin.

Sen jälkeen hän astuu kodistaan ulos ja ajaa raitiovaunulla Kapkaupunkiin jossa hänen vakio parturinsa odottaa rouvaa innolla sillä he ovat tunteneet toisensa jo viidenkymmenen vuoden ajan. Parturin jälkeen Rouva Skrofin palaa Kapkaupungista asuntoonsa Kruununhakaan ja laittaa itselleen lounasta. Lounaaksi hän syö pohjaan palanutta riisipuuroa ja juo lämmintä olutta.

Lounaan jälkeen rouva Skrof menee koko päiväksi vanhusten palvelukeskukseen jossa hän katsoo kukkotappelua koko iltapäivän jonka jälkeen hänen on aika palata kotiin.

Kotona rouva Skrof keittää itselleen kupin lämmintä samppanjaa ja juo sen ennen nukkumaan menoa. Noin kello 22.00 rouva Skrof nukahtaa suureen riippukeinuun jonka hän on asentanut kolmen korttelin väliin asuntonsa ja naapuritalojen väliseen sisäpihalle.

Siinä hän on nukkunut ulkosalla sisäpihalla jo yli viidenkymmenen vuoden ajan ympäri vuoden joka päivä .

Eikä tämäkään yö ole poikkeus. Kuu mölöttää taivaalta ja vettä sataa kaatamalla ja salama välkkyy taivaalta ja ukkonen jylisee kovaa mutta rouva Skrof nukkuu sikeästi riippukeinussaan sisäpihalla tähtitaivaan alla rauhallisesti kuorsaten. Eikä seuraava aamu ole sen kummempi kuin edellinen aamu.

-Rahul Somani, 24.8.2013

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 2 kommenttia
Kommentit
#14766

Mihnä kohtaa? niille pahvisille paperinukeille senaatintorilla, pitää nauraa?

-Veijo, 5.9.2013

#14783

Tunnelmallinen, liikuttava ja romanttinnen tarina, annoin kympin, koska olen herkällä tuulella.

-Anita, 24.12.2013

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Kulttuuri tai muista aiheista.